DOMPEL JE ONDER IN DE KRACHT EN PRACHT VAN HET BOS

en ervaar wat bosbaden met je doet

BOEK NU

BOSTHERAPIECENTRUM

Koester jezelf en het bos om je heen

Wat is bosbaden

Het drukke leven van vandaag kan een aanzienlijke impact hebben op ons mentale en fysieke welzijn. Als je even aan de drukte wilt ontsnappen, doe dan eens aan forestbathing. Ondanks de naam hoef je je zwemkleding niet in te pakken: het betekent gewoon het vertragen en jezelf onderdompelen in de bosatmosfeer, oftewel bosbaden.

Lees verder

Open dag

Wat is leuker dan wandelen in het bos? Makkelijke schoenen aan en struinen maar. Het Bostherapiecentrum biedt een cursus aan voor prikkelgevoelige kinderen tussen de 7 en 11 jaar, genaamd ’Sensikids in het bos’. De cursus bestaat uit 5 wandelingen waaraan een klein en op elkaar afgestemd groepje kinderen aan kan deelnemen. De activiteiten in het bos sluiten zoveel mogelijk aan op het persoonlijke thema van de kinderen. Door samen kunstwerken in het bos te maken of ontspanningsoefeningen te doen, ontstaat er ruimte voor het herkennen en benoemen van ervaringen en het uitwisselen ervan. Om kennis te maken met deze 'outdoor Sensikids is er 11 september een Open Dag waarbij je een indruk krijgt hoe deze bijeenkomsten eruit zien.

Sensikids

Het Bostherapiecentrum

Het Bostherapiecentrum, in samenwerking met het Staatsbosbeheer, PWN en de Vereniging voor Natuur- en Bostherapie (ANFT), is gelegen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het bosrijke gebied van Schoorl en Bergen, waar meer dan 60 kilometer natuurschoon zich uitstrekt. Het Bostherapiecentrum biedt gevarieerde wandelingen (op maatwerk) aan en is gespecialiseerd in een bijzondere bosbeleving, namelijk Shinrin-Yoku: de kunst van het bosbaden.

Lees verder

Bosbaden is gezond

Met de gecertificeerde gidsen en psychologen van het Bostherapiecentrum wordt het bosbaden een bijzondere ervaring met vergaande gezondheidsvoordelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een wandeling in het bos direct een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid heeft. Het werkt bijvoorbeeld bloeddruk- en hartslag verlagend, vermindert stress en bevordert de creativiteit en jouw probleemoplossings-vermogen. Eén bosuitstapje per maand kan al helpen om je immuunsysteem te verbeteren.

Lees verder

WANDELINGEN

Onder begeleiding van een ervaren gids

BOSRETRAITE

Genieten van het bos in al haar glorie

ERVARINGEN

Zij die jou voorgingen

Previous Next