SHINRIN-YOKU WANDELING

Shinrin-Yoku wandeling

Tijdens een bosbad word je als het ware ondergedompeld in de atmosfeer van het bos. Sommige wandelaars omschrijven deze ervaring als 'aangeraakt' worden door de natuurlijke wereld om hen heen: ze ervaren zintuigelijk hoe prachtig en krachtig het bos is.

Ga de natuur in
activeer je zintuigen
en verbind je met alle aspecten
van de natuurlijke wereld om je heen

Dat is misschien niet zo gemakkelijk. Horen, kijken, proeven, voelen en ruiken, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar we gaan er zo gemakkelijk aan voorbij. Daarom wandel je onder leiding van een opgeleide gids die gespecialiseerd is in bosbaden. Deze gids is eigenlijk een soort brug tussen de natuur en de wandelaar. De gids schept de voorwaarden waardoor je op een intensere manier kan waarnemen en voelen en je meer in harmonie voelt met de wereld om je heen. Het kan zijn dat je al talloze malen door het bos bent gelopen en nu pas contact maakt met natuurelementen waar je eerder aan voorbij was gegaan.

Tijdens een Shinrin-Yoku wandeling wordt er rustig aan gedaan. Shinrin-Yoku is immers ook 'de lof der traagheid'. Er wordt niet gesproken. Gedurende de wandeling wordt er gefocust op alle kleuren, vormen, geuren en geluiden om je heen. De wandeling eindigt met een speciale ceremonie.

Details

Informatie over de wandeling

 • Voor wie >

  Een Shinrin-Yoku wandeling is laagdrempelig, waardoor er geen wandelervaring nodig is. Wel is het belangrijk dat je goed ter been bent. Ook voor mindervaliden zijn er mogelijkheden.

 • Waar en hoe lang >

  Schoorlse of Bergse bossen. De duur is ongeveer 2,5 tot 3 uur. De hoeveelheid km’s is laag (1,5 km).

 • Tarief >

  €39,50 per persoon

 • Kleding en schoeisel >

  • Draag bij voorkeur een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen. Meer informatie vind je op www.tekenradar.nl;
  • Zorg voor warme, comfortabele kleding, want we zullen niet zo snel bewegen. Afhankelijk van het weer is een regenjas met eventueel een capuchon of een paraplu ook handig;
  • Draag (hoge), gemakkelijk zittende schoenen.